QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

不安全性行為後要注意的15件事

高级会员

====個人分享,不喜必插。 ====

有好多SIS都好批評男朋友唔帶套,要求女方食藥打針之類的是很不負責任的行為,
但批評之餘,還是有些SIS肯比男友中出架喎~!
加上有時候意外就係意外,無辦法,真係有左,客觀因素唔可以生出黎,咁點呀?

以下是一般有左之後,作為女仔,可以做既事:
(按時間序而排列)
1)發現M遲左黎
2)買驗孕棒測試一下自己是不是真的懷孕
3)同時,將疑慮跟男伴說;有左將會生出黎定點算好?無又點?
4)假設驗孕棒的測試是有了BB,而男伴相討後也決定落BB,就應該去睇醫生
5)這時候,要考慮自己的金錢上預算,筆者不建議去內地落BB,因為好危險!留在香港有2個方法!
     A)家計會:預計HK$5000落樓(因為加埋果D覆診、照呢樣果樣既錢)
     B)醫院:預計HK$12000以上(不是每間醫院都有,在香港約有4間左右,可自行上網查)
6)要留意,萬一要生個BB出黎,就要記得,身邊所有平安符、姻緣符、招財符果D都要化左​​佢(用火燒既方法)或拎返去俾師傅搞(呢個方法好D添),仲有中式法壇唔好去,因為有左BB,符會影響胎神的,胎神係無時無刻守係個B身邊,保護個B,亦有說法胎神就係將來投胎去BB度既靈。唔咁做,個B會小產! (除非個師傅既符本身已經無乜力另計)另外,陰牌都建議停陣先,唔好玩住啦!
7)係排期落B中間既時間,媽媽會變得有脾氣同好易嘔!嘔既時候唔好忍,因為嘔出黎既野係身體內唔好既氣,對BB有害,所以先會自動排出體外!
另外,在有BB既期間,有D媽媽會特別好運,財運不錯,呢D就係傳統講「腳頭」好唔好既事!另外,有左BB既媽媽有一樣野好,就係假如你男伴有小三,
而萬一小三用一些非自然既方法,例如求古曼童、陰牌做事等等,個對象就算係你,都搞你唔到! (安胎成份的除外)
8)講返去診所落BB,護士一般會再次查證係咪真係有BB先,記得唔好檢查前一晚都仲同另一半玩中出,如果唔係驗到「尿蛋白」太多的可能性,分分鐘唔肯幫你落B,如果真係驗到,多數都會比多次機會你驗既,但都係果句,玩少晚啦:)
9)驗既時候會用超聲波查下BB既狀況!建議一般不要超過49日落BB,因為一般49日後,BB既第一個靈魂就會藏在媽媽的肚中,如果到時不論小產或者落B都需要超渡!如果唔係會好黑仔,做乜都好似唔太順利。 BB情況OK,排好期,通常會有2個方法墮胎:
   A)食藥
   B)做手術
10)一般食藥的方法既藥係一隻胃藥,佢既副作用係墮胎,亦有人非法係藥房買,大約HK$100一粒,多數要食2粒之後就會出血﹠小產(預左會痛過M痛,同萬一落唔清就一定要做手術!)
11)做手術刮宮就要好忍的痛!但多數一舖過,痛一次就成功落到!家計會依家唔用麻醉藥既,醫院會用既!呢點大家要好清楚!
12)仲有,做完手術最好唔好同男伴玩成人遊戲>一星期。原因個傷口真係會痛的!加上落左B人會好累,建議SIS們要補下身,食返D人蔘雞湯補下ENERGY。
13)診所會叫去覆診既,要記得去!愛惜自己身體是很重要的!
14)有D媽媽會去做祭嬰靈的,有D會去紙紮舖買往生咒去燒,信耶穌既朋友們,應該都唔會主張落BB,所有應該無呢個考慮!但其他信仰既SIS小心,有D出面既師傅收成$30000(有見過收RMB)堅係貴既,通常市價HK$6000~8000是可以接受!但要小心揀師傅,我自己有做過,我朋友們都有做過,佢就係返大陸做,俾人呃左3萬幾人民幣那位,燒祭品係重要,但當中要涉及媽媽或爸爸親自參與祭祀才算真係成功做左祭嬰靈!
      注:我自己做既時候就要我自己抄左篇文,講希望個BB快D投胎既野,仲有D祭品要自己一張張燒之類。 。 。
15)最後,記得,下一次同男伴玩既時候做足安全措施!盡量避免有這樣的意外發生吧!

新手上路

什么情况啊 O(∩_∩)O~ 收藏学习

青铜长老

这个看着好累的。纯粹来灌水的?

白金长老

强帖必须留名
有普通话版本的吗?

高级会员

請看書面語吧。謝謝。親