韩剧社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

【2017.05.19】【明星】素顏拍《尹食堂》獲讚夠可愛 鄭有美,頻做運動Keep身形

社区元老

【韓流】素顏拍《尹食堂》獲讚夠可愛  34歲鄭有美頻做運動Keep身形( j1 W8 g9 k5 u  d& \
! k6 O  L, G  K3 m! h+ u( o0 y6 Y# b: }7 h# P/ y0 ^) F! f  ]
; O1 a' W  w. n# F
於人氣韓片《屍殺列車》飾演大肚婆「盛京」一角嘅34歲女星鄭有美,早前孖男星李瑞鎮及兩位資深演員尹汝貞、申久演出韓國金牌導演羅䁐錫製作嘅綜藝節目《尹食堂》,獲觀眾大讚佢夠可愛再次上位。日前鄭有美為雜誌影新相並受訪時,就大談到拍攝《尹食堂》嘅感受。2 X7 |/ H4 F( O6 u! B

5 S' f9 t/ N8 W& s) U. l; @- T《尹食堂》係鄭有美首次拍攝嘅綜藝節目,講4位演員去峇里一個小島挑戰開韓國餐廳,鄭有美之前亦多次提到因為前輩尹汝貞先演出,而節目中佢亦好細心幫忙前輩,甚至照顧埋工作人員,好性格同樣獲粉絲欣賞。$ L( N6 T4 l" d) n
3 C' U0 {# D3 x+ L/ q) W
鄭有美受訪時表示自己都有撐《尹食堂》場:「我以觀眾嘅身份都睇得好開心,而且拍攝時我一直喺廚房,唔知客人嘅反應、對話,依家睇返覺得好神奇。」鄭有美更喺節目中素顏出鏡:「忙起上嚟真係唔得閒理自己嘅外貌,而且化妝技巧唔係特別好,所以只係簡單畫咗眉毛、塗唇膏就算。」1 g# q$ B3 L' j, [) A

! p" h. C9 x5 C1 S1 ]鄭有美亦提到自己維持身形嘅秘訣:「如果當日有拍攝日程,起身後飲一杯穀物飲品頂肚,拍攝途中就唔會食嘢。而且我會做好多運動,包括瑜伽、PT、健康舞等。」
: M! e+ n1 }0 r7 b/ a  j9 Q3 V) K

7 U5 [+ D& [/ I* u& Q+ P8 M1 _: R; k
4 a3 P# N$ Q1 `. G5 N8 U, c↑ 鄭有美為雜誌影新相
+ M% a* P/ c+ K9 ]! Z8 c/ e, n, q! s: i* Y! D- E. K
出處: Apple Daily. A; e; l4 }3 P& g$ F' N( k

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x

青铜长老

已经加瘦了,还要KEEP,还让其他人有活路吗?可爱美少女!

白金长老

鄭有美好瘦,素顏還是一樣漂亮,笑起來很美~

青铜长老

做女演员真的辛苦,花样姐姐时那四位姐姐也都是吃的好少,李胜基被饿的要S,最后自己出去喊了一大桌吃的,吓CRY了制作组。

白金长老

我一直很奇怪,原来的她脸比较圆,现在的脸,一点肉都没有,像换了一个人......

1万

社区元老

楼上 我哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈你 哈哈哈

白金长老

看节目,觉得她像纸片人' F. a% n5 j; m- l* J7 c' _
生怕风一吹就倒,太娇小了